Ila Auto står for underholdningen på Ringer i vann konferansen 2010. Gruppa, som har sterke røtter fra Høyjord i Andebu kommune, har blant annet vunnet Spellemannsprisen.

På fjorårets konferanse var det Ole Paus som sto for underholdningen. På tidligere konferanser har både Hilde Heltberg og Jonas Fjeld stått for underholdningen. Årets artister står ikke noe tilbake for de ovenfor nevnte.

Ila Auto har sine røtter i bluegrass musikken. Bluegrass er enkelt fortalt akustisk musikk med røtter i den amerikanske countrymusikken på 30- og 40-tallet og særlig musikklivet i Appalachifjellene. Ingen musikkstil oppstår sånn uten videre, der ligger alltid noe i bunnen, og i Appalachiene levde bl. a. folkemusikken fra England, Irland og Skottland nesten uforandret gjennom flere hundre år. Der var gospel og sydstatsblues og jazz, og de sorte, ufrivillige innvandrerne fra Afrika satte også sitt preg på musikklivet. Der var lite elektrisitet så alt var akustisk og mange av instrumentene var hjemmelagde. Og til fest var det fele og banjo som var gjennomgangsinstrumentene. (kilde: D.M.Pedersen – www.bluegrass.no)