Buskerudkonferansen 2005 ble en stor suksess. Konferansen ble innledet av Fjell skole fra Drammen, og i følge Drammens Tidende sørget skolen for å gi konferansen en pangstart.

«Scenevante tar fjerdeklassingene fra Fjell regi, heiser sine fargerike flagg og synger av full hals. 370 voksne får en forrykende start på dagen.

Her nytter det ikke å sove i timen!
«Sammen for livet» runger i den fullsatte storsalen på KinoCity, der skolefolk fra Svalbard til Kristiansand er samlet til stor og viktig inspirasjons-konferanse – i skolekretser kjent som Buskerudkonferansen.

MER I KOFFERTEN. I ettermiddag reiser deltakerne hjem til sine egne elever, på Hadeland, i Horten og i Hammerfest, med praktisk og nyttig kunnskap i bagasjen.
Men det de kanskje husker aller best – og som de kanskje minnes i et ørlite gladblaff på flyet, på toget eller i bilen hjem – er de 21 små som hadde den ære å åpne ballet; forsangerne fra Fjell.

OPP OG STÅ. For du tror vel ikke at lærerne på tilhørerplass får sitte stille i de gode kinosetene og halvsløvt motta en passe porsjon kultur sånn på morgenkvisten?
De som trodde dét og allerede har seget godt ned i de deilige, bløte, røde setene i kinosalen i Drammen, kjenner ikke Unni Helland og elevene hennes – og vet ingenting om hvordan de jobber.
– Opp og stå, forlanger de.
– Ta side-kvinnene og -mennene i hendene og SYNG!
Og se, her står de, og jeg kan love at de synger.
– En flott start på dagen, hvisker sidemannen min

Les mer i Drammens Tidene