Det var få tørre øyne under avslutningen på Buskerudkonferansen 2005

 

 

Franz Johansen hadde da levert konferansens sterkeste og mest gripende foredrag om hvordan han og organisasjonen Europa i Fokus arbeider med å skaffe skoler og utdanning for de såkalte ”kloakkbarna” i Romania. Dessverre var det mange av konferansens 370 deltakere som ikke kjente sin besøkelsestid, men for de gjenværende var dette 45 minutter som nok vil bli husket lenge.

 

I over 10 år har Frantz Johansen drevet hjelpearbeid blant hjemløse barn i hovedstaden Bucuresti. Bestefaren fra Drammen har bestemt seg for å vie livet sitt til å hjelpe de fattige barna. Deltakerne på Buskerudkonferansen fikk se hvordan små barn ned i 8-10 års alderen sitter med plastposer med lim og ruser seg for å glemme den forferdelige hverdagen. De lever blant avføring, rotter og kakerlakker. I all denne elendigheten arbeider så Franz Johansen med å skaffe alt fra klær, mat, skoleplasser og barnehjemsplasser.

Franz Johansen, som selv er tater og har vært blant en av samfunnets utstøtte, ønsket ikke noe honorar for foredraget. Han var både glad og overrasket da han kunne motta en sjekk på kr. 10.000,-.

Du kan lese mer om dette i Drammens Tidende