Ole Paus vil gjennom sang, refleksjoner og grublerier stå for kulturen på Ringer i vann konferansen 26. og 27. januar 2009.

Ole Paus har gjennom mange tiår vært en av Norges mest fargerike artister. Gjennom en lang rekke plateutgivelser, revyer, bøker, TV-programserier og konserter har han slått rot i folkesjelen som en av våre mest kontroversielle og folkekjære artister.

Som plateartist er Ole Paus i en særstilling her i landet. Hans ca. 30 plateutgivelser spenner fra den råeste og muntreste satire i Paus-Posten 1-4 («En orkan av moro» – Arne Hestnes) til vare og medmenneskelige bekjennelser («Vår første og største rock-poet» – Fredrik Wanderup). Dette er kanskje en av grunnene til at Ole Paus har en like stor lytterskare blant sine motstandere som blant sine tilhengere.

Som revyskaper har Ole Paus stått bak noen av de største suksessene på Oslos og Bergens revyscener. Bl.a. «Ikke gjør som mora di sier» (1987), «For fattig og rik» (1988), «Norge mitt Norge» (1991) og «Sammen igjen» på den Nationale Scene i Bergen i 1992.

Som tekstforfatter er Ole Paus ettertraktet blant norske artister. Og alle tekstene på Jonas Fjeld to solo-plater, «Svært nok for meg» og «Texas Jensen» er signert Ole Paus. Samarbeidet med Jonas Fjeld resulterte i duoen «To Rustne Herrer» og platen med samme navn solgte til gull. Sammen inntok de scenen på ABC-Teatret i Oslo høsten 1997 med showet «To Rustne Herrer i arbeid» som ble en kjempesuksess. Herrene dro på turne og tok resten av landet og kritikere med storm. Oppfølgershowet «To Rustne Herrer rir igjen» gikk også for fulle hus. Dette resulterte i nok en plate med samme tittel.

I tillegg til å ytre sine meninger i musikkform, er også Ole Paus kjent som forfatter og foredragsholder. Gjennom flere kronikker og innlegg har han satt seg selv i skuddlinjen for kritikk. Men som den nøyaktige og tankevekkende personen han er, er det ennå ingen som har greid å målbinde ham.