Årets studietur til New Zealand er nå slutt, i hvertfall programmet vi har sydd sammen her i Auckland. Vi sitter akkurat nå på en verada i Howick og ser at flyet med 45 lærere fra Norge er på vei tilbake til snø og kulde. Turen går via Bangkok og blir nok mer en lang nok – 24 timer på fly er ingen spøk.

Vi er nå kun to tilbake her i Auckland. Våre neste dager vil bli brukt til refleksjon rundt dette oppholdet og forberedelse for neste års reise!

Hva har denne gruppen lært? Det er et vanskelig spørsmål å svare på og resultater av turen vil nok dukke opp i mange år framover. Noe av de viktigste vi håper de har fått med seg er at endring tar tid, ihvertfall hvis endringen skal bli bærekraftig og ikke en engangs jippo på linje med mange av de jippoene vi har vært med på tidligere.

På bussen til flyplassen fikk deltakerne med seg et visdomsord som sto malt på en av veggene på en skole vi besøkte; I touch the future – I teach! Vi krysser fingre og håper og tror at denne studieturen kan bidra til at framtiden til mange norske skoleelever vil bli enda litt bedre.

Ved å følge disse linkene kan du lese andres blogger fra studieturen.

Drammen kommune

Sørum kommune