På steder med høy dekningsprosent, kan kamp om ”kundene” bli framtiden, melder Aftenposten


I Farsund kommune helt sør i Vest-Agder er det ikke kø for å få plass i barnehage. Snarere tvert imot. Med 70 ledige plasser er det unger det er etterspørsel etter, og barnehagene kappes om å kapre dem. Overdekningen har ført til at flere tilbyr ekstratjenester, og noen gir en sekk med utstyr til hvert barn. Andre lokker med langt mer enn som så.

Ekstraservice.

Nyetablerte Langåker Gårdsbarnehage tilbyr skyss både om morgenen og ettermiddagen, og slitne foreldre kan bestille ta-med-middag som barnehagens kokk lager til dem.

– Hele barnehagen er jo ganske spesiell, sier Linda Rhoede, daglig leder på Langåker. Vi er mer ute enn i de fleste andre barnehager, og dessuten er barna med å steller dyrene. Etterhvert vil vi også anlegge en grønnsakshage, slik at de kan være med på såing og innhøsting.

Rhoede tror også at skyss- og middagstilbudet er svært viktig for noen foreldre. 9-seteren som akkurat er kjøpt inn, brukes hver dag. Noen av passasjerene har faste avtaler, andre trenger bare transport innimellom. Og en bil full av småtroll er ikke noe problem å hanskes med.

– Med litt popmusikk eller barnesanger på anlegget går det utrolig bra, hevder hun.

Les mer ved å følge denne linken til Aftenposten