Ringer i vann arrangerer en workshop om “the Kiwi way of learning” i Oslo 13. oktober 2011.

Mary Wilson er kjent som en av New Zealands fremste skoleledere. Hun er rektor ved Baverstock Oaks School i Auckland.  Samtidig er hun også engasjert for å jobbe med kvalitetsutviklingsprosjekter for skoler både på New Zealand og i Australia.

Mary Wilson har siden 2007 holdt en rekke foredrag i både Sverige og Norge, og mange norske lærere og skoleledere har også blitt kjent med Mary Wilson gjennom studieturer til New Zealand og ved foredrag på Auckland University.

Skoler på New Zealand og i Australia har gjennom årene blitt kjent for blant annet gode resultater i lesing og skriving, og Early Years Literacy og Guided Reading programmer blir nå brukt i store deler av verden. Noe mer ukjent, men minst like spennende er arbeidet som skjer på skolene for å øke elevenes kreative tenkning og kreative løsningsmodeller.  Også arbeidet med “Catch them being good” burde fange norske læreres interesse. Dette handler om å knipe elever i positiv adferd i stedet for å sanksjonere negativ adferd.

Stikkord for dagen vil være: Developing a culture of caring, Engagement, Catch them being good, Teachers, leaders, students as inquirers; Leadership is vital – Principal as lead learner, Home school partnerships – sharing all information.

Last ned PDF fil med info, klikk her: Workshop om skoleutvikling på New Zealand